Zapraszamy do zapoznania się z menu imprezowym, serwowanym m.in. podczas takich uroczystości jak: urodziny, chrzty, czy komunie.
• Rosół drobiowo-wołowy z makaronem
• Krem z pieczonej dyni z chipsami z boczku oraz prażonymi pestkami dyni (sezonowo)
• Krem z pomidorów i pieczonej papryki z fetą (FIT, VEGE)
• Krem z białych warzyw z dodatkiem wędzonego łososia lub chipsów z boczku
• Barszcz czerwony z kołdunami z kapustą i grzybami
• Żurek z jajkiem.
• Polędwiczki wieprzowe marynowane w tymianku i czosnku z sosem pieczarkowym, puree ziemniaczanym i warzywami z pieca.
• Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-śmietanowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
• Pierś z kurczaka pieczona w sosie własnym z ziemniakami opiekanymi i zestawem surówek.
• Roladki schabowe nadziewane szpinakiem i serem w sosie pieczeniowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
• Pieczeń z szynki w sosie śliwkowym z puree ziemniaczanym i zestawem surówek.
• Pieczony filet z łososia z warzywami z patelni z ryżem i sosem jogurtowym.
* Istnieje możliwość wymiany dodatków skrobiowych i warzywnych na życzenie klienta.
• Deska swojskich specjałów: pieczona karkówka, boczek, szynka, ogórek kiszony.
• Duet śledziowy: śledź po węgiersku/ śledź z sosem tatarskim.
• Tymbaliki z drobiu
• Łosoś pieczony z sosem tzatziki podany z faworkami z ciasta francuskiego.
• Polędwiczki z kurczaka w panierkach: z płatków kukurydzianych, orzechów i parmezanu z sosem tzatziki.
• Sałatka słoneczna
• Sałatka cesarska
• Sałatka z łososiem
• Sałatka farmerska
• Sałatka z kurczakiem i grillowanym ananasem
• Sałatka z gruszką
• Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
• Sernik z musem owocowym
• Deser lodowy z bitą śmietaną
(zupa, II danie, deser)
• Dorośli – 80 zł
• Dzieci DO 10 lat – 50 zł
(Zupa, II danie, deser, 1 przystawka lub 1 sałatka)
• Dorośli – 90 zł
• Dzieci DO 10 lat – 55 zł
(Zupa, II danie, deser, 2 przystawki, 2 sałatki)
W cenie jest stolik kawowy, dzbanki wody i 1 dzbanek soku
Dodatkowa przystawka – 15 zł/os.
• Dorośli – 125 zł
• Dzieci do 10 lat – 60 zł
NAPOJE
(soki/woda/wino – stanowią odrębny koszt wg karty menu)
Więcej informacji:
Manager sieci Plackarnia
Ania Łukaszuk, tel. 728 150 520
[email protected]
Manager sieci Plackarnia
Klaudia Mazur, tel. 728 150 520
[email protected]
Istnieje możliwość wniesienia własnego tortu (za okazaniem dowodu zakupu).
Nie posiadamy w sprzedaży alkoholi ciężkich. Nie praktykujemy wnoszenia własnych alkoholi oraz innych produktów.